Omgeving

In het hartje van de Bourgogne ligt het beschermd natuurgebied ‘Parc Naturel Régional du Morvan’. Met zijn uitgestrekte bossen en velden, vol bronnen, vele stroompjes, beekjes en meren, evenals watervallen, sieren zij de omgeving. Kortom, heerlijk wandelgebied. Onze vakantieboerderij ligt midden in de natuur. Je loopt zo vanuit de boerderij de bossen in. Binnen 10 minuten rijden ben je bij een van de grote meren, namelijk Lac de Panniecere en Lac des Settons. De meren bieden prachtige mogelijkheden om te zwemmen en vele andere soorten van watervertier. Ook de visliefhebber kan zijn hart ophalen door lekkker te vissen, maar ook kun je er kanoën, zwemmen, paardrijden, quad rijden of mountainbiken. Neem de tijd om te genieten van het steeds wisselende landschap, waar de witte koeien van het Charolais-ras zich thuis voelen. De koeien lopen er nog, samen met de kalveren en stieren, vrolijk in de wei.

Batenborg ligt op loopafstand van het dorpje Poirot Dessus. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u naar Ouroux en Morvan of Planchez rijden. De grote boodschappen haalt u in Chateau Chinon. Hier zijn de grotere supermarkten als ATAC en LIDL te vinden. Wilt u iets verder rijden dan is Autun zeker ook de moeite waard.

Naast de omgeving  geven de historie én de cultuur genoeg ingrediënten om er een fantastische vakantie van te maken. Onze vakantieboerderij in het prachtige parc Naturel Regional du Morvan in de Bourgogne biedt u deze prachtige natuur met om u heen de sfeer van het echte boerenleven. De boerderij ligt tussen twee grote meren in, namelijk Lac des Setton en Lac de Pannecière. Binnen tien minuten ligt u aan het water bij een van deze meren.

Kortom, veel natuur, veel ruimte, en bovenal heel veel rust. Weg van de alle dagelijkse hectiek.